Cum afli care este situatia financiara a companiei tale?

octombrie 20, 20210

Ce este bilantul contabil?

Bilanțul contabil este un document pe bază căruia putem să analizăm situația financiară a unei companii.
Altfel spus, în activitatea economică, bilanțul contabil este principalul instrument de monitorizare și evaluare a activității și a sănătății financiare ale unei firme.
Bilanțul contabil este o sinteză în cifre a activității întreprinse de către o firmă, reprezentată printr-un tabel cu două coloane care indică pe de o parte bunurile economice (activ), iar pe de altă parte sursele de finanțare (pasiv).

De ce este nevoie de bilantul contabil?

Întocmirea bilanțului contabil a apărut ca o necesitate a entităților economice, legal înființate, de a exprima și cuantifica activitatea în cifre, de a avea o reprezentare evolutivă și de a putea planifica activități ulterioare.
În același timp, bilanțul contabil este un instrument de monitorizare și control al activității de către organele fiscale abilitate (ANAF).

Analiza patrimoniului net este una din problemele analizei pe bază de bilant, necesară pentru a stabili averea firmei (deci si a actionarilor) fără datorii. O asemenea determinare rezultă din obiectivul major al firmei de a-și mări valoarea patrimonială.

Se însumeaza elementele capitalului propriu.

În structura bilantului se pot realiza modificări pentru: determinarea totalului activelor fară datorii curente sau determinări ale capitalurilor proprii.
Rezultă că totalul activelor minus datorii curente, minus datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an, minus provizioane pentru riscuri si cheltuieli coincide cu totalul capitalurilor proprii.
Pe această bază se reflectă averea firmei negrevată de datorii si se urmareste si obiectivul fundamental al firmei, acela de a-și mări valoarea patrimonială.

Leave a Reply

Adresa
Calea Chișinăului, nr. 45
Etaj 1, Camera 1-5
Ne găsiți și online
Pe următoarele platforme de social media
KONTTOAdresa
Calea Chișinăului, nr. 45
Etaj 1, Camera 1-5
ContactTelefoane
Prezentă OnlineNe găsiți și online
Pe următoarele platforme de social media

© 2024 • KONTTO – Servicii Financiar – Contabile Iași
Toate drepturile rezervate

© 2024 • KONTTO – Servicii Financiar – Contabile Iași. Toate drepturile rezervate.